Mat

Grand Hôtel erbjuder specialkomponerade lunch- och bufféalternativ med Västerbottenstema till dig som bokar mötesplats. För allmänheten finns möjlighet att njuta av den omtalade Västerbottensbuffén eller en trerätters med tema Västerbotten på Verandan.

Lunch och middag bokas direkt med Grand Hôtel via tel 08-679 35 60 
Ange: Västerbottenslunch eller Västerbottensbuffé

Festvåningen

Arbetslunch, 399kr per person

  • Älgfärsbiffar med gräddsås, syltade hjortron och mandelpotatis stomp
  • Smörstekt röding med rotsakspytt, kantareller, senap och citron

Smör, bröd, sallad, lättöl eller mineralvatten och kaffe ingår.

Kaffe & kaka, 86kr per person

  • Mandel kaka med havtorn och Dulceytryffel
  • Lingon cheesecake med chokladbotten

Västerbottentallrik, 434kr

En specialkomponerad tallrik med Västerbottniska delikatesser.

  • Västerbottenostgravad Strömming
  • Mandelpotatisblinier med forellrom och rökt creme fraiche
  • Kallrökt regnbågslax
  • Souvaslax
  • Gravad rödingfilé med enbär & gin
  • Rostad jordärtskocka med timjankräm & rårörda havtorn
  • Terrin på ren och messmör (kavringsbotten)
  • Grov renleverkorv
  • Rensalami
  • Fjällripsmousse
  • Lapplandsblå ost (Ostkräm) med hjortronkompott

På Verandan

Vardagar serveras en trerättersmeny på Verandan till priset av 495kr

Förrätt
Carpaccio på älg med lingon, Västerbottensost, inlagd svamp och enbärskräm

Varmrätt
Halstrad röding med messmörsås, Forellrom, morotskräm, brysselkål och mandelpotatispuré

Dessert
Varm hjortronsoppa med vaniljglass, vit chokladkräm och krossade drömmar

Västerbottenbuffén på Verandan

Mellan fredag den 17 januari och söndag den 9 februari 2020 serveras den omtalade Västerbottensbuffén på verandan kvällar och helger.

Måndag-fredag 18:00-22:00

Helger 13:00-16:00 & 18:00-22:00

Pris 625kr

Barn 6-12 år 260kr