Mat

Till er som bokar mötesplats på Västerbotten på Grand Hôtel erbjuder vi specialkomponerade lunch- eller bufféalternativ med tema Västerbotten.

Bokning av lunch och middag gör ni direkt till Grand Hôtel via tel 08-679 35 60 
Ange: Västerbottenslunch eller Västerbottensbuffé

I Festvåningen serverar vi:

Två arbetsluncher, 389kr per person (ingår gör smör, bröd, sallad, lättöl eller mineralvatten och kaffe)

* Älgfärsbiffar med lökstekt svamp, gräddsås, rårörda lingon och mandelpotatispure

* Halstrad röding med ekskivling, rostade rotfrukter, messmör sås, dillkokt potatis

 

Två olika kakor till kaffet, kaffe&kaka 76kr per person

* Åkerbär och vit choklad cheesecake

* Choklad och havtorn tarteletts

 

Västerbottentallrik, 434kr

Terrin på ren och messmör (kavringsbotten)

Grov renleverkorv

Rensalami

Fjällripsmousse

Löjrom med mandelpotatis blinis

Kallrökt regnbågslax

Souvaslax

Varmrökt sik med picklad lök, saltad kapris och äggkräm

VB- Royal med forellrom

Renlantpate

 

Västerbottenbuffén på Verandan

19 Januari  – 11 februari

Vardagar 18.00–22.00

Helger 13.00–16.00 &

18.00–22.00

Pris 585:- (barn 6–12 år 260:-)

 

Till lunch vardagar på Verandan serveras trerättersmeny:

Carpaccio på älg med lingon, västerbottenost, inlagd svamp och enbärskräm, 195kr.

Halstrad röding med messmör sås, forellrom, morotskräm, brysselkål och mandelpotatis pure, 295kr.

Variation på hjortron med vitchokladkräm och krossade drömmar, 120kr

 

Västerbottenscocktail- nytt för 2018!

Bartendern Emil Åreng, som till vardags huserar på baren Open/Closed i Umeå, gav 2016 ut boken Salongs i Norrland – en cocktailresa, som låter oss smakar på företeelser och personligheter i Norrland. Boken vann genast The Gourmand Awards – Best Cocktailbook in the World!

Nu har han tolkat Västerbotten i form av en alkoholfri drink med smak av hjortron och Västerbottensost. Drinken introduceras vid invigningen av Västerbotten på Grand Hôtel den 23 januari 2018.

Låter det spännande. Läs mer om drinken här nedan:

Västerbottenscocktail