Kinberg Batra deltar vid invigningen av Västerbotten på Grand Hôtel

Anna Kinberg Batra, partiledare för Nya Moderaterna, deltar vid invigningen av Västerbotten på Grand Hôtel den 20 januari.

– Det är viktigt med god nationell politisk representation i det här sammanhanget, säger Magdalena Andersson, landshövding i Västerbotten. Västerbotten på Grand är till för att påverka länets roll och förutsättningar, och därför betyder det mycket att Anna Kinberg Batra deltar.

Anna Kinberg Batra valdes till Moderaternas partiordförande den 10 januari 2015 och efterträdde Fredrik Reinfeldt som partiets ledare. Hon har tidigare varit moderaternas gruppledare i riksdagen och ordförande för finansutskottet.

– Att ha goda relationer med viktiga beslutsfattare är A och O för våra förutsättningar att utveckla regionen , säger Erik Bergkvist (S), regionråd vid Region Västerbotten. Anna Kinberg Batra är en av landets mest framstående beslutsfattare och det är både glädjande och betydelsefullt att hon deltar.

Under eftermiddagen kl. 14.50 på invigningsdagen håller Anna Kinberg Batra ett föredrag om regional utveckling, aktuell politik och om betydelsen av ”det gränslösa mötet”. Förra veckan kunde Region Västerbotten också meddela att Aida Hadzialic (S), gymnasie- och kunskapslyftsminister deltar vid invigningen.