Nya rätter på Västerbottensbuffén

Under Västerbottensveckorna på Grand Hôtel den 19 januari till den 7 februari 2016 finns hela tre nya maträtter på den populära Västerbottensbuffén. Ella Nilsson, Västerbottens matambassadör, presenterade i Stockholm den 2 november de nya rätterna för den samlade matjournalistkåren.

De nya rätter som presenterades var:

  • Kräm på mandelpotatis, bakad regnbåge, löjrom och potatischips
  • Carpaccio på suovas med rökt renhjärta, rårörda havtorn och havtornssirap
  • Hjortronsoppa med sesambräck

Förutom de tre nya rätterna presenterade också Tunnbrödsakademin två olika tunnbrödsrätter och den nya boken om tunnbröd från Västerbotten, ”Brödkult i Västerbotten” av Anki Bergh.

På plats fanns också Svedjan ost som är en liten ostproducent utanför Skellefteå. Journalisterna fick provsmaka en hård 13-månader lagrad ost.