Utflugna västerbottningar bloggar från invigningen

 

Under invigningsdagen av Västerbotten på Grand Hôtel den 20 januari bloggar Hamid Ershad Sarabi och Linnéa Sundling, båda två före detta västerbottningar som nu bor och verkar i Stockholm.

Under invigningsdagen bloggar Linnéa Sundling och Hamid Ershad Sarabi via www.regionvasterbotten.se och www.vasterbotten.nu/grand.

Bloggarna följer programmet under dagen och för att granska innehållet och reflekterar kring vad som sägs och betydelsen av årets tema ”Det gränslösa mötet”.

Läs mer om bloggarna här:

Linnéa Sundling

Linnéa flyttade från Umeå till Stockholm 2007 för att utbilda sig inom modern och nutida dans. Efter en kandidatexamen i danspedagogik från Dans- och Cirkushögskolan har hon bland annat turnerat med föreställningar och projekt runtom i Sverige tillsammans med danskollektivet Johanssons pelargoner och dans, som hon även är en av grundarna till. Hennes arbete riktar sig huvudsakligen till barn och unga och drivkraften är att genom dans synliggöra, utmana och rucka på rådande normer.

Linnéa är en samhällsengagerad person och är intresserad av utveckling inom jämställdhet, kultur och mångfald. Under invigningsdagen av Västerbotten på Grand Hôtel fokuserar hon sina reflektioner till Milad Mohammadis tal, samtalet Att bygga attraktivitet och föredraget Var det bättre förr?

Hamid Ershad Sarabi

Hamid Ershad Sarabi är 29 år, egenföretagare och student. Sedan flytten till Sverige 1999 har han testat livet både i Stockholmsregionen och Skellefteå och rest i jobbsammanhang från nordligaste Sverige till gränsen mot Danmark.

Hamid brinner för att hela Sverige ska leva och växa och kommer under invigningsdagen den 20 januari fundera och blogga om hur det gränslösa mötet ska kunna vara grunden för Sveriges framtid.

För mer information:

Carina Eriksson

Producent för Västerbotten på Grand Hôtel

070-535 57 05

carina.eriksson@regionvasterbotten.se

Presskontakt:

Micaela Molin

Kommunikatör Region Västerbotten

070-316 37 01

micaela.molin@regionvasterbotten.se