Temat för Västerbotten på Grand Hôtel 2017: Global attraktionskraft

Region Västerbotten och Länsstyrelsen i Västerbotten har beslutat att Global attraktionskraft är temat för Västerbotten på Grand Hôtel 2017. Temat ska uppmärksamma olika aspekter av vad Västerbotten kan erbjuda den internationella marknaden. Västerbotten på Grand Hôtel invigs den 24 januari 2017.

-Regionen har en mängd företag som erbjuder unika produkter, tjänster och evenemang, säger Erik Bergkvist (S), regionråd vid Region Västerbotten. Vi har resurser som kan attrahera och imponera på människor från alla världens hörn, t.ex. inom forskning, design, kultur och industri. Vi vill förstärka arbetet att visa det globalt.

Varje år enas Region Västerbotten och Länsstyrelsen i Västerbotten, de båda arrangörerna av Västerbotten på Grand Hôtel, om ett angeläget tema för de tre veckorna som länet representeras på det anrika hotellet i Stockholm. 2017 års tema ”Global attraktionskraft” syftar till att visa upp ett län som har mycket att erbjuda en internationell marknad. Organisationerna har identifierat att man behöver bli bättre på att bygga internationella relationer, öka studentutbyten, skapa bättre förutsättningar för internationella investeringar i regionen och öka spridningen av kunskap om de regionala spetskompetenserna.

–Västerbotten har mycket att erbjuda i en globaliserad värld. Kopplat till de gemensamma utmaningarna inom klimatområdet har vi flera miljösmarta företag vars kompetens och kunskap kan exporteras mer och bidra till lösningar på problem som går över geografiska gränser. Västerbotten erbjuder också unika och kontrastfulla naturmiljöer och besöksmål. Under temat Global attraktionskraft kan vi visa det bästa länet kan erbjuda på en rad olika områden, till exempel företagande, forskning, kultur- och naturmiljöer, säger Magdalena Andersson, landshövding Västerbotten.

I Västerbotten finns flera småföretag som vuxit till globala exportföretag med stor omsättning, bland annat inom träindustrin. Västerbotten på Grand Hôtel vill lyfta goda exempel bland de förutsättningar som finns i länet för att fortsätta den utvecklingen och för att sätta Västerbotten på den globala handelskartan.

Västerbotten på Grand Hôtel invigs den 24 januari och pågår till den 12 februari 2017.

För mer information:

Erik Bergkvist

070-618 68 55, erik.bergkvist@regionvasterbotten.se

Presskontakt:

Micaela Löwenhöök

Kommunikatör opinionsbildning

070-316 37 01, micaela.lowenhook@regionvasterbotten.se

Jörgen Boman

Kommunikationschef Länsstyrelsen Västerbotten

070-669 00 10, jorgen.boman@lansstyrelsen.se